Juli…..

Henri, hoe gaat de vangsten dit jaar? Deze vraag kreeg ik onlangs van een collega karpervisser. Wel redelijk is mijn antwoord. Maar ook niet meer dan dat. Jij bent hier verwend vorig seizoen, is de daarop volgende mededeling. Ik heb daar eens goed over nagedacht en ben tot conclusie gekomen dat ik vorig jaar een paar keer strontmazzel heb gehad en dus eigenlijk geen realistisch beeld heb van het desbetreffende “nieuwe” water.
Het instabiele weerbeeld van de afgelopen maanden in combinatie met het type water wat ik bevis heeft me een paar blanks opgeleverd die ik achteraf gezien wel had kunnen incalculeren. Soms vergeet ik te relativeren en moet ik als het taai gaat tevreden zijn met één aanbeet per nacht of zelfs per meerdere nachten.
Dit is nu eenmaal inherent aan het vissen, soms gaat het makkelijk en krijg je veel beet. Dit doordat  er simpelweg meerdere scholen karpers  in je sector zwemmen. Keerzijde is echter dat je soms moet zoeken naar een speld in een hooiberg. Deze momenten vragen mijn inziens ook om een andere aanpak .Het maken van kleine voerplekjes en het systematisch afvissen is voor mij in dit geval het meest succesvol . De momenten dat het niet loopt zijn voor mij dan ook het meest leerzaam.
Op het moment van  schrijven is er eindelijk sprake van een soort vast stramien, er zijn nog steeds weinig vissen die in ”mijn” sector verblijven, maar in tegenstelling tot een poos terug krijg ik nu met grotere regelmaat beet. Dit creëer je naar mijn mening alleen maar door zeer zorgvuldig het water in kaart te brengen en de gevonden (potentiele) stekjes  te bevissen
Gisterenavond vergiste een oude kanaalschub zich in een combinatie van een  Frankfurter en een Kokos Banana boilie en wordt mijn gevoel weer eens  bevestigd. Als je ergens tijd en energie in steekt  word het vroeg of laat terug betaald. Deze vis kwam van dezelfde  vierkante meter waar op dit moment ongeveer 90% van alle aanbeten vandaan komen.
Mijn vakantie zit er bijna op en we hebben een prachtige week Centerparcs Huttenheugte achter de rug. S ‘morgens lekkere verse broodjes bij het ontbijt  om daarna bijvoorbeeld  te gaan zwemmen. Er zijn tal van activiteiten mogelijk op dit park, maar aangezien de tropische temperaturen was de keuze vaak snel gemaakt. Na het eten mocht papa zijn hengels tevoorschijn halen en wist ik ondanks de extreem hoge water temperatuur toch enkele fraaie karpers te vangen. Een echte killer was de combi van tijgers, hennep en een paar witte 19 mm Kokos Banana boilies.
Over een paar dagen gaat het gewone leventje weer van start, en mag ik weer aan het werk. Voordat je het weet gaat de herfst  zijn intrede doen, misschien wel de beste periode voor ons karpervissers.
Straks maar weer eens de auto voltanken ,om daarna door te rijden naar het water om even wat bolletjes rond te strooien.
Allemaal een goede vangst en heel veel visplezier toegewenst
Groet Henri.